Μπάρες Γιαουρτιού με Φράουλες και Φιστίκια Αιγίνης

Μπάρες Γιαουρτιού με Φράουλες και Φιστίκια Αιγίνης

Η αλήθεια είναι ότι σήμερα ψάξαμε ένα συνδυασμό που μπορεί να γίνει αγαπημένο σνακ, πρωινό ή και ελαφρύ γλύκισμα ειδικά για τo καλοκαίρι που παρά τη ζέστη, η όρεξη για γλυκιές γεύσεις παραμένει αμείωτη! Η ιδέα ήρθε από τη food blogger Εύη Σκούρα. 

Μπάρες Γιαουρτιού με Φράουλες και Φιστίκια Αιγίνης

Ένα δροσιστικό και υγιεινό σνακ για τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού. Οι παγωμένες  μπάρες γιαουρτιού με φράουλες και φιστίκια Αιγίνης είναι ένα πολύχρωμο σνακ με ελάχιστες θερμίδες. Χρειάζεται μόνο δέκα λεπτά από τον χρόνο σας και έχετε έτοιμο ένα σνακ για να ξεγελάσετε την επιθυμία σας για παγωτό!

Δεν είναι απαραίτητο να χρησιμοποιήσετε φράουλες και φιστίκια. Μπορείτε να κάνετε οποιοδήποτε συνδυασμό θέλετε. Οι μπάρες γίνονται εξίσου καλές με φρέσκα, ξερά, ή κατεψυγμένα φρούτα, ακόμη και με συνδυασμό αυτών. Επίσης, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όποιο ξηρό καρπό επιθυμείτε. Για να το κάνετε ακόμα πιο επιθυμητή λιχουδιά, προσθέστε κομμάτια σοκολάτας!

Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά

Μερίδες: 16

Υλικά:

  • 2 φλυτζάνια στραγγιστό γιαούρτι με 2% λιπαρά
  • 4 κουτ. σούπας μέλι
  • 1 φλυτζάνι φιστίκια Αιγίνης χοντροκομμένα
  • 1 ¼ φλυτζάνι φράουλες  κομμένες σε μεγάλα κομμάτια

Εκτέλεση:

  1. Ανακατέψτε το γιαούρτι με το μέλι πολύ καλά. (Εγώ τα έβαλα στο μούλτι για σιγουριά.)
  2. Ρίξτε  το μείγμα γιαουρτιού-μελιού σε ένα τετράγωνο σκεύος 24Χ24εκ., το οποίο έχετε στρώσει με πλαστική μεμβράνη ή αντικολλητικό χαρτί, και φροντίστε να απλωθεί ισομερώς.
  3. Ρίξτε από πάνω τα φιστίκια  και τις φράουλες, μοιράζοντάς τα σε όλο το σκεύος.
  4. Σκεπάστε το μείγμα με μια πλαστική μεμβράνη έτσι ώστε να ακουμπάει πάνω του και πατήστε το λίγο με το χέρι σας.
  5. Βάλτε το στην κατάψυξη, μέχρι να παγώσει. (Εγώ το άφησα όλη τη νύχτα.)
  6. Βγάλτε το από την κατάψυξη, αφήστε το περίπου 5-10 λεπτά να ξεπαγώσει και κόψτε το σε ίσα κομμάτια.
  7. Φυλάξτε τα κομμάτια στην κατάψυξη, μέσα σε ένα κλειστό δοχείο με αντικολλητικό χαρτί ανάμεσά τους,, ή μοιράστε τα σε σακουλάκια τροφίμων.

Για να απολαύσετε τις μπάρες γιαουρτιού με φράουλες και φιστίκια Αιγίνης, βγάλτε όσες μερίδες θέλετε από την κατάψυξη και αφήστε να ξεπαγώσουν για λίγο, περίπου 5-10 λεπτά.

Οι καλύτεροι μοιράζονται τα μυστικά τους μαζί σου στο supermarketnow. Ευχαριστούμε την Εύη Σκούρα, που μας μυεί στα μυστικά της υγιεινής και απολαυστικής κουζίνας μέσα από το blog της the healthy cook. Έχουμε όλοι ανάγκη από απολαύσεις που προσφέρουν ενέργεια στον οργανισμό μας!

Δοκίμασε κι άλλες συνταγές από τους καλύτερους: Καρύδα- Σοκολάτα, παγωτό αλα Veggie Sisters!

Μόνο με 2,90 ευρώ κόστος υπηρεσίας, το supermarketnow περιμένει τα ψώνια σου με ένα κλικ.

Μοιράσου το: Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on Pinterest

Άφησε ένα σχόλιο