Μακαρόν Συνταγή, συμβουλές για να γευτείς την τελειότητα!

Μακαρόν Συνταγή, συμβουλές για να γευτείς την τελειότητα!

Συνταγή για να φτιάξεις τέλεια μακαρόν του Ζαχαροπλάστη Χρήστου Σταματάκη.

Σεφ Ζαχαροπλάστης - Σταματάκης

Τα μακαρόν είναι ένα υπέροχο και ντελικάτο γλύκισμα της Γαλλικής Κουζίνας… σαν μικρά  θαύματα που ξεχειλιζουν με χρώματα, γεύσεις και αρώματα! Από πολλούς παρομοιάζεται ως “στολίδι” που μόλις δοκιμαστεί, πλημμυρίζει τον ουρανίσκο από απόλαυση! Αυτά τα πολύχρωμα, αέρινα  γλυκάκια εμφανίζονται σε όλο και περισσότερες βιτρίνες  και είναι σκέτος πειρασμός.

ΜΑΚΑΡΟΝ

Μπες τώρα στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του supermarketnow, επέλεξε το σούπερμαρκετ της αρεσκείας σου και παράγγειλε τα υλικά που χρειάζεσαι για την αγαπημένη σου συνταγή! Εμείς θα φροντίσουμε όλα τα υπόλοιπα. Γρήγορα και χωρίς κόπο θα έχεις τα προϊόντα που θες στην πόρτα σου με κόστος υπηρεσίας μόλις από 2,90 ευρώ! Η έξυπνη λύση για την καθημερινότητα σου.

Υλικά για τα Μακαρόν:

– 250 γρ. αμύγδαλο σκόνη
– 250 γρ. ζάχαρη άχνη
– 90 γρ. ασπράδι αυγών ΧΡΥΣΑ ΑΥΓΑ
– 250 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
– 60 γρ. νερό
– 95 γρ. ασπράδι αυγών

Εκτέλεση για τα Μακαρόν:

Ανακατεύουμε την αμυδαλόσκονη, την άχνη, τα 90 γρ. ασπράδι και φτιάχνουμε ένα σφιχτό ζυμάρι. Βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό στους 117οC. Χτυπάμε στο μίξερ τα 95 γρ. ασπράδι και πριν η μαρέγκα σφίξει, αδειάζουμε σιγά-σιγά σε συνεχή ροή το σιρόπι. Συνεχίζουμε το χτύπημα έως ότου η θερμοκρασία πέσει στους 50οC. Παίρνουμε μία ποσότητα μαρέγκας και την ενσωματώνουμε στο ζυμάρι για το μαλακώσουμε. Προσθέτουμε και την υπόλοιπη μαρέγκα και ανακατεύουμε πάρα πολύ καλά.
Με ένα κορνέ 8-10 mm σχηματίζουμε πάνω σε λαδόκολλα μικρά στρογγυλά σχήματα μαρέγκας και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160οC στον αέρα για 10-12 λεπτά.

Υλικά για τη γέμιση:

– 300 γρ. κουβερτούρα τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια
– 300 γρ. κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά

Εκτέλεση για τη γέμιση:

Τεμαχίζουμε την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια. Βράζουμε την κρέμα γάλακτος και την αδειάζουμε πάνω από την τεμαχισμένη κουβερτούρα. Ομοιογενοποιούμε πολύ καλά και αφήνουμε να κρυώσει και να σταθεροποιηθεί. Με την γκανάς κολλάμε τα μακαρόν μεταξύ τους .

Tip για χρωματιστά μακαρόν:

*Χρησιμοποιώντας χρώμα ζαχαροπλαστικής μπορείτε να δώσετε το χρώμα που θέλετε στα Μακαρόν σας!

Ένα άλλο πολυπόθητο γλυκό προερχόμενο από τη Γαλλία, που έχει μπεί στη ζωή μας ειναι… η Κρέμα Καραμελέ!

Μοιράσου το: Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on Pinterest

Άφησε ένα σχόλιο